Willem de Bruijn winnaar Fontenay-Sur-Eure (17337 Duiven)

Willem de Bruijn

 

Door Bert Braspenning

 

Wat zat ik er in mijn laatste artikel lelijk naast wat betreft ons nationale jonge duiven concours. Ik had nog speciaal naar het vluchtprogramma gekeken dat verstrekt is door het afdelingsbestuur. In dat artikel trok ik nogal en beetje van leer over de slechte berichtgeving of liever gezegd helemaal geen berichtgeving over de plaatsvervangende vlucht wat jarenlang Orleans was. Nogmaals heel jammer dat die vlucht helemaal van de kaart is verdwenen en nu nog erger dat er helemaal geen nationaal concours voor jonge duiven meer in Nederland is. Op donderdag, de dag dat er volgens mij ingezet moest worden voor het nationale concours hoorde ik dat er helemaal geen nationaal concours meer is. Ik vraag me af wat ik allemaal gemist heb. In mijn club heb ik er niets over gehoord, komt misschien door mijn minder goede gezondheid waardoor ik al enkele weken niet meer in de club ben geweest. Volgens mij heb ik er ook niets over gelezen in de NPO nieuwsbrief “Op de hoogte” en omdat ik geen abonnee meer ben van Het spoor der kampioenen heb ik uit die hoek ook niets kunnen lezen. Vanwege mijn leeftijd bezoek ik ook geen vergaderingen meer dus… het blijkt dat ik niet alle informatie tot mij krijg. Mogelijk ook eigen schuld omdat het fanatisme bij mij ook niet meer is zoals het altijd geweest is. Jarenlang bezocht ik alle vergaderingen en als ik het ergens niet mee eens was, was ik zelfs in staat om boven op de tafel te gaan staan om iedereen er van te overtuigen dat ik gelijk had. Nu denk ik al heel lang, man waarom heb je je zo druk gemaakt, dat heeft te maken met de aart van het beestje, maar mijn tomeloze inzet heeft niets geholpen want zie waar we nu met onze nationale duivensport beland zijn.

 

SEMI KLASSIEKER

 

Ik was zeker van plan om aan “nationaal” Fontenay mee te doen totdat ik voorbije donderdag hoorde dat er helemaal geen nationaal concours was. Daardoor heb ik besloten niet mee te doen. Wel vond ik het prachtig dat de bestuurders van Zeeland, Zuid- en Noord-Holland gezamenlijk vervoer naar Fontenaye hadden geregeld en dat ook de duiven van de drie afdelingen gelijk gelost zouden worden. Vandaar dat ik het maar een semi nationale klassieker noem. Het werd een vlucht met verschillende gezichten. Om 10.15 uur gingen de boxen open en konden de duiven op weg naar huis. Voor Zeeland en Zuid-Holland was het een midfond vlucht en voor Noord-Holland werd de 500 km grens overschreden zodat daar sprake was van een fond vlucht. De verdeling was als volgt: Zeeland 201 deelnemers met 2934 duiven; Zuid-Holland 611 deelnemers met 13.018 duiven en Noord-Holland sluit de rij met een bedroevend aantal liefhebbers en duiven, ze kwamen daar niet verder dan 118 deelnemers met 1385 duiven. Teken dat deze vlucht in Noord-Holland niet leeft en dat komt omdat die daar nergens voor telt, zo kun je de duivensport ook naar de Filistijnen helpen. Wel telde de vlucht voor de fond club Noord Holland en ook in de Zaanse CC waren nog punten voor het kampioenschap te verdienen. De concoursduur in Zeeland was 55 minuten voor ruim 700 prijzen, in Zuid-Holland duurde het 60 minuten voordat de prijzen verdiend waren maar dat waren er ruim 3250. Noord-Holland bakte er helemaal niets van, concoursduur 1 uur en 52 minuten voor 347 prijzen.

 

WILLEM DE BRUIJN SNELSTE VAN 17.337 DUIVEN

 

Het was niet zijn eerste huzarenstukje en ook zeker niet zijn laatste. Fantastisch zo deze man het ene na het andere succes weet binnen te slepen. Ja hij speelt met veel duiven, maar heel Zuid-Holland speelt met nog veel meer duiven en Willem was voor de zoveelste keer de snelste, tegen de snelheid van 1317.583 meter per minuut kon niemand tegen op. Ook de 4e plaats in de monsterconcours was voor de vliegende tandarts. De snelste 26 duiven van dit gezamenlijke concours waren allemaal Zuid-Hollanders, in Noord-Holland werd het nachtwerk.

 

TOTAAL UITSLAG – Fontenay sur Eure met 17.337 duiven

ZEELAND – 2.934 duiven

 1. J. Menheere, Scherpenisse                  1285
 2.  J. de Ritter. Hoek                                 1285
 3.  Jimmy Verheyden, St. Jansteen        1272
 4. A. Thijs & Zn, Heikant                          1271
 5. Comb. de Rijcke-Schiema, Axel          1271

ZUID-HOLLAND – 13.018 DUIVEN

 1. Willem de Bruijn, Reeuwijk                  1317
 2. C. Zweere, Zevenhuizen                         1308
 3. Dirk Lodder, Ridderkerk                       1301
 4. Willem de Bruijn, Reeuwijk                  1299
 5. Reedijk & Jongekrijg Puttershoek       1299

NOORD-HOLLAND – 1385 DUIVEN

 1. Ackooy, Hoofddorp                                 1272
 2. L. v.d. Sluis, Uithoorn                             1270
 3. Hein Bolderman, Amsterdam               1251
 4. F. van Oostrum, Amsterdam                 1241
 5. Adri Kors, Westwoud                              1240
Door | 2017-08-28T16:07:28+01:00 27 augustus 2017|Nieuws|0 Reacties