Welkom bij de digitale uitvoering van het
NEERLANDS POSTDUIVEN ORGAAN

door Bert Braspenning

Ja u leest het goed het NP Orgaan is terug. Niet in de vorm van een weekblad zoals de meeste onder u  ooit gewend waren maar nu in een moderne digitale versie met meerdere keren per week het laatste nieuws uit duivenland. Ook met een aantal interessante wekelijkse of veertiendaagse rubrieken verzorgd door vaste rubriekschrijvers. Dit alles onder auspiciën van de N.P.O.

Regelmatig bereiken ons berichten zoals, elke keer als ik ”NEERLANDSPOSTDUIVENORGAAN.NL” aanklik krijg ik steeds dezelfde pagina. Dat klopt helemaal. Het is niet de bedoeling dat het daarmee ophoudt. Aan de linkerzijde van de pagina staan allerlei “kopjes” die aangeklikt kunnen worden om op andere postduiven sites te komen. Aan de rechterzijde het zelfde, maar dan om het laatste nieuws te kunnen lezen. Veel leesplezier en vertel het door aan al uw duivenvrienden. (Update “uitleg openingswoord” )

De ALLERSNELSTE

Een van de hot items is de wekelijkse rubriek;  DE ALLERSNELSTE. Eke zaterdag wordt bekeken wie de  ALLERSNELSTE duif van Nederland heeft zonder rekening te houden met wind, afstand, lossingstijd. Het gaat gewoon om de ALLERSNELSTE van die dag. De winnaar krijgt als eigenaar van de ALLERSNELSTE duif direct een bloemenhulde plus een korte reportage en zo gaat dat het hele jaar door. Discussies zijn uitgesloten, de snelste van alle winnaars is de ALLERSNELSTE.

Nationale competitie DE ALLERBESTE

Daarnaast organiseert het NP Orgaan ook een Nationale competitie onder de naam DE ALLERBESTE. Als reglement worden de FCI voorwaarden aangehouden voor deelname aan de Olympiade. Daarover binnenkort meer.

Zie niet om. In de moderne sport geldt vooruit kijken en dat doen we zeker. Toch is besloten om terug te gaan in de historie door wekelijks een greep te doen uit het NP Orgaan van veertig jaar geleden. Iets waarvan we denken de oudere liefhebbers een plezier te doen.

In deze rubriek kijken we wekelijks terug naar de bijzonderheden van het voorbije weekend. Krantje lezen, hoe gezellig dat ook kan zijn, raakt uit de tijd. We leven in het digitale tijdperk en daarin moet ook de duivensport in zijn geheel in meegaan. Het NP Orgaan doet dat en brengt u met grote regelmaat het laatste nieuws.