Peronne
Snelste Afdeling Zeeland
Johnny Thijs – Sint Jansteen


Nog maar bezig aan zijn derde jaar in de duivensport en nu al in het bezit van de snelste duif van Zeeland. Een ongekend resultaat van deze enthousiaste nieuweling in de duivensport. Beginners bestaan nog en met een goede begeleiding, hoeft succes niet lang uit te blijven. Met een stevige westenwind wist deze duivin ruim 8.000 Zeeuwse duiven achter haar te laten en Johhny en Priscilla een duivenweekend om nooit te vergeten te bezorgen. Op de foto zien we dat duivensport niet alleen iets van Johnny is, maar dat heel het gezin geniet van deze prachtige hobby. Pure reclame voor duivensport!

Start

Het is 3 jaar geleden, dat Johnny een schitterende duiventil in zijn tuin plaatste. Zijn oom, Adrie Thijs, kwam met 2 sierduiven aan en zo rolde Johnny een beetje in de duivensport. Er kwamen steeds meer duiven en de duiventil maakte plaats voor een hokje van 3×2 meter. Adrie Thijs, voor velen geen onbekende in de duivensport, bracht 6 geringde duiven en wist Johnny enthousiast te maken om met duiven te gaan spelen. Ontzettend goed van Adrie, want zo krijgen we dus nieuwe leden in de duivensport. Het seizoen erna werd er op dat hok met 14 weduwnaars gespeeld. Zoals iedere duivenmelker wel weet, komt er altijd wel een hokje bij als je enthousiast bent en zo ook bij Johnny en Priscilla. Naast het hokje van 3×2 meter, komt er een duivin voor de duivinnen. Daarna is er nog een hok van Dumo gekomen (6×2 meter) met alles er op en er aan. Johnny en Priscilla waren vertrokken in de duivensport en genoten met volle teugen.

Priscilla, de vrouw van Johnny, is goud waard. Naast alle goede zorgen thuis, zorgt zij ook voor de duiven als Johnny op de vrachtwagen aan het werk is en leert zij zelfs de jonge duiven op. Een vrouw uit duizenden zou je zeggen!

Systeem

Als Johnny advies nodig heeft, kan hij altijd terecht bij Adrie Thijs en familie van Daalen. Dit vindt hij erg prettig.

Het systeem wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden. De duiven krijgen iedere dag dezelfde mengeling, namelijk Duo Sport.

De oude duiven worden in de ochtend buiten gelaten en mogen dan genieten van hun training. Hierna worden de jonge duiven gedaan door Priscilla. Zij regelt ook de administratie en bezoekt regelmatig de dierenarts. Veel medicijnen worden er niet gebruikt, maar als een duif ziek is dan moet hij behandeld worden.

De jonge duiven dit seizoen kwamen van Adrie Thijs en Gerard Serrarens. 30 stuks werden er gespeeld en zij zijn verduisterd van maart tot en met de langste dag. Momenteel worden de duiven op de deur gespeeld en hier reageren ze erg goed op.

Winnende duif