Vluchtverslag 1e Prov. Vierzon Zeeland‘96

1e Prov. Vierzon  Zeeland‘96
E.F. de Wever, Schoondijke
NL17-3709434

Door: Patrick Noorman

Een nationale vlucht laat het hart van een duivenmelker nog sneller slaan dan anders. Zo ook bij Eddy de Wever toen om 14.37 uur zijn vetblauwe doffer met een noodvaart op de klep landde. Op Compuclub Live bleef het lang de snelste melding van Zeeland, maar omdat Eddy op de voorhand ligt, bleef het spannend. Uiteindelijk kwam het besef dat de eerste provinciaal tegen 1.410 duiven een feit was geworden. In de sector was dit goed voor plaats 30 tegen 8.582 duiven en nationaal 38e tegen 26.241 duiven. Een resultaat om trots op te zijn.

Winnende duif: NL17-3709434

Deze duif stamt uit de duiven die Eddy al jaren op het hok heeft zitten. Het is een mengelmoes van allerlei goede spelers uit de buurt. Eddy heeft in het verleden weleens duiven aangeschaft, maar de laatste jaren houdt hij het bij zijn eigen soort.

De ‘434’ werd als jong op de jonge duivenvluchten gespeeld, maar presteerde erg matig. Eddy zag er wel wat in, maar ook als jaarling bleek het niet veel bijzonders. Eddy besloot deze doffer op de dagfond te proberen en dit bleek een schot in de roos. In het rayon vloog hij de 30e, 40e en 70e. Hiermee verzekerde hij zich voor een broedbak in 2019. In 2019 is het een constante vlieger en miste hij nog maar op 1 vlucht. Vierzon is absoluut de kers op de taart!

Eddy de Wever

Eddy is 62 jaar oud en ontzettend handig. Van beroep is hij timmerman en geen klus is hem te gek. Vanaf zijn tiende levensjaar heeft hij al duiven. Zijn ooms hadden duiven en ook zijn vader was dol op postduiven. Zo sloeg de vonk al snel over bij Eddy en tot op de dag van vandaag geniet hij enorm van de hobby.

In 1996 won Eddy de Derby jonge duiven (Orleans) in Zeeland, in 2016 won Eddy het provinciaal midfondconcours uit Souppes en nu dus de provinciale zege op Vierzon. Een rijtje waar menig liefhebber voor wil tekenen.

Systeem

Eddy speelt met 22 doffers en 10 duivinnen. De 10 duivinnen worden op totaal weduwschap gespeeld met 10 doffers en de overige doffers hebben altijd hun partner thuis. De winnende doffer van Vierzon heeft ook altijd zijn partner thuis.

De duiven worden tweemaal daags getraind en zo af en toe eens weggebracht voor een lapvluchtje. Voor Vierzon werden de doffers op donderdag (dag van inkorven) op 20 km gelapt. De duivinnen zaten thuis te wachten en de rest van de dag bleven zij bij elkaar. Een motivatie die goed heeft uitgepakt.

Qua voeding worden de duiven opgevoerd. In het begin van de week Gerry Plus en later in de week de vliegmengeling van Versele Laga. Er wordt geen gebruik gemaakt van vetrijk voer. De duiven krijgen wel een pinda op z’n tijd, maar dit is meer om ze lekker tam te houden, aldus Eddy.

Slot

Een schitterend resultaat voor deze sympathieke duivenmelker. Met 7 duiven mee en 4 in de prijzen pakt hij prima uit op zijn geliefde dagfondvlucht. Namens het Neerlands Postduiven Orgaan, feliciteren wij Eddy met deze uitzonderlijke prestatie!

Door | 2019-08-07T00:03:21+01:00 7 augustus 2019|Nieuws|0 Reacties