1e Prov. Issoudun Zeeland ‘96
Johnny Thijs, Sint Jansteen
NL17-3706216

Door: Patrick Noorman

 

 

Johnny en Priscilla Thijs zijn nog niet zo lang actief in de duivensport, maar vorig jaar pakte zij al eens de snelste van Zeeland en afgelopen weekend was dit ook op de provinciale dagfondvlucht Issoudun het geval. Een droom die uitkomt voor dit fanatieke stel. De laatste duif van Arras was nog maar net gevallen, toen er ineens een duif als een baksteen op de klep viel. Het bleek de ‘216’ te zijn en de eerste op Heikant. Dat dit ook nog eens de provinciale winnaar zou worden, hadden Johnny en Priscilla niet durven dromen.

NL17-3706216 ‘Freddy’

De winnende duif is na deze zeer unieke prestatie vernoemd naar de vader van Johnny. Helaas is deze overleden en het is dan ook een speciaal moment om de 1e provinciale duif te vernoemen naar de persoon die zo dierbaar is voor Johhny.

 

 

 

 

 

 

‘Freddy’ is als jong bij Adrie Thijs gespeeld en als jaarling overgewend bij Johnny en Priscilla. ‘Freddy’ wist al diverse mooie prestaties in wat kleiner verband te vliegen, maar schoot nu helemaal uit zijn slof. Een geweldige prestatie, die door veel mensen van harte gegund is. Nog geen 5 jaar bezig met duiven en al een keer de snelste van Zeeland en een eerste provinciaal. Waar gaat dit eindigen?

Systeem

Als voeding krijgen de duiven hier Duo Sport van Paloma en de duiven worden regelmatig van een pinda en wat snoepzaad voorzien.

De duiven trainen 2 keer per dag. In de ochtend doet Priscilla de duiven en ’s avonds Johnny.

Er wordt gespeeld op weduwschap met 17 doffers. Johnny en Priscilla hebben 40 jonge duiven en 11 kweek koppels. De duiven zijn voornamelijk afkomstig van Adrie Thijs en een paar van Serrarens, Poortvliet & Smet. Voor advies en tips kunnen zij altijd terecht bij Adrie, Lex & familie van Daalen.