Internationaal Barcelona – en ander nieuws

INTERNATIONAAL BARCELONA

Vandaag, zondag 2 juli worden de duiven ingezet voor het Internationale monsterconcours vanuit de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Alle duiven nemen automatisch deel aan het nationale en internationale concours. Er mogen 16 duiven in de mand en de lossing zal plaats vinden op vrijdag 7 juli

INTERNATIONAAL AGEN

De lossing van deze internationale marathon vlucht is uitgesteld tot zondag 2 juli. Aan de start staan 25.328 duiven (vorig jaar 20.869).
Update: Helaas moest ook zondag beslist worden om de lossing weer een dag uit te stellen.

TELETEKST 1 JULI

Met zulk weer als vandaag is het geen eenvoudige zaak om wel of niet te lossen. Ondanks dat, zijn de liefhebbers ontzettend benieuwd of hun duiven er wel of niet uit gaan. Om 12.00 uur stond nog steeds het zelfde weerbericht op pagina 861 als om 8.00 uur. Zou het misschien beter zijn om elk uur een nieuw bericht te geven? Noord-Holland heeft woensdagavond al besloten dat het jonge duiven concours van dit weekend niet door zou gaan, een week later (8 juli) wordt net als de eerste vlucht gespeeld uit Minderhoud. Voor de oude duiven werd woensdagavond besloten vrijdag in te zetten voor Peronne (ruim 300 km) en te lossen op zondag. Waarom zo een kort vluchtje met twee nachten mand? Mocht het weer op zaterdag van dienaard zijn dat er wel gelost kan worden, dan gaan ze er op zaterdag uit. Halverwege de zaterdagochtend kwam het volgende bericht door. “Het weer ziet er niet beter uit dan morgen, we hopen dat het morgen beter is, dus gaan we vandaag niet los”. Dat zijn nog eens duidelijke berichten. Met zulke kletspraat is het waarschijnlijk beter om dan nu al met de duiven terug te komen. Besloten werd te verplaatsen naar Arras, daar lukte het zondagmorgen ook niet. Dan maar op weg naar Asse-Zellik. Wat een gedoe voor uiteindelijk een flut vluchtje van 180 km met twee nachten mand. Duivensport is misschien toch nog een fijne hobby. Grote vraag, voor wie?

Door | 2017-07-02T14:30:32+01:00 2 juli 2017|Nieuws|0 Reacties