De Blauwe Verstappen wint WEL dit weekend

blauwe-verstappen

Door Ruud Moes

De “Blauwe Verstappen” van C. Staak & Zoon uit Delft is de snelste duif van Nederland.

staak en zoon

C. Staak en zoon

Ik bel de eigenaren van de supersnelle duif uit Delft, de vrouw des huizes neemt op en ze zegt dat vader en zoon op het voetbalveld zitten om hun club aan te moedigen. Op de vraag wat zij belangijker vinden: Voetbal of Duivensport? antwoordt ze volmondig: De duiven staan op nummer 1. Ik krijg van haar direct het telefoonnummer. Als ik Staak jr. aan de telefoon heb staat hun club al 0-5 achter dus alle interesse is direct bij hun prachtige duif “De blauwe Verstappen”

De blauwe doffer was veruit de snelste duif van Nederland, 1905,700 meter. Hij had genoeg voorsprong want hij maakte nog 2 ererondjes. Hij is dit openingsweekend de snelste duif van Nederland. Ze zijn beide zielsgelukkig met deze prachtige overwinning. Zeker omdat het voor velen in het land de vluchten moeizaam verliepen door de zuidoostenwind.

De winnende doffer kreeg vrijdagochtend nog een kort lapvluchtje omdat het een korte vlucht was. Hij kreeg alleen nog vrijdagochtend licht voer. Senior vertelt dat hij sinds 1966 al de duivensport beoefent, dit is één van zijn mooiste overwinningen.

Nogmaals gefeliciteerd!

Door | 2018-04-09T11:03:25+01:00 8 april 2018|Nieuws|0 Reacties