Allersnelste duif van Nederland

Reusel
J.C. Kerkhofs & Zn.
NL17-1446631

Een beetje oplettende lezer zal zeggen dat er hier iets niet klopt. Jan en Eddy Kerhofs zijn nergens te lezen, maar zijn wel degelijk winnaar van de midfondvlucht Sezanne van Afdeling Oost Brabant. Helaas werkt nog niet iedereen samen met Compuclub en hierdoor is het dus mogelijk dat er misverstanden ontstaan. Gelukkig kwamen we er snel achter dat niet dhr. Wouters de winnaar was, maar Jan en Eddy Kerkhofs.

Sezanne

Sezanne was weer een pittige vlucht. Dit seizoen zal de boeken in gaan als een van de zwaarste seizoenen in jaren. Wekenlang een noordoosten / oosten wind met hogte temperaturen, zorgt ervoor dat de duiven het absoluut niet cadeau kregen. De jaarling van Jan en Eddy trok zich hier niets van aan en besloot ruim 4500 duiven achter zich te laten.

Jan en Eddy

Jan en Eddy spelen in een zeer sterk gebied. Reusel staat al jaren bekend als een soort duivenmekka en ook nu was weer duidelijk te zien dat er kwaliteit genoeg zit. De eerste 3 duiven komen namelijk uit de club van Reusel. Jan en Eddy zijn ook absoluut geen onbekenden in duivenland. Al menig keer stonden zij op teletekst en zagen wij deze mannen hoog terug in de kampioenschappen.

 

 

 

 

 

631

De jaarling die het mooie weer maakte, is een weduwnaar. Hij is bezig aan een geweldig seizoen. Eerder vloog hij al een 3e Vervins, 2e Nanteuil, 7e Nanteuil en nu dus op Sezanne van 1e van heel de afdeling. De weduwnaar mocht als eerstgetekende de mand in, omdat hij iedere midfondvlucht zo uitstekend presteerde. Volgende week moet deze doffer nog een keer vlammen om zodoende een mooi midfondkampioenschap binnen te slepen. De mannen staan op scherp!

Patrick Noorman

Door | 2018-07-10T00:33:23+00:00 10 juli 2018|De Allersnelste, Nieuws|0 Reacties