Zilveren duif voor Bert Braspenning

Door Jim Valiant

 

Geen seconde aan gedacht, een complete verrassing, het voelde als een verlaat verjaardagscadeau, dat waren de eerste woorden die de 80-jarige Bert Braspenning sprak nadat hij door de NPO was onderscheiden met de ZILVEREN DUIF.

 

Voorzitter Maurice van de Kruk vertelde over de vele verdiensten van Bert tijdens zijn 70-jarige duiven- carrière binnen de nationale en internationale duivensport. Zo is Bert jarenlang keurmeester geweest en heeft hij in diverse duivenbladen (zowel nationaal als internationaal) artikelen geschreven. Bert heeft diverse grote evenementen georganiseerd, o.a. de Noord-Hollandse Kampioenendag en duivenverkopen georganiseerd ten bate van het KWF.

 

De bijbehorende versierselen werden hem door NPO-secretaris Harry Meinders opgespeld. Cora, de vrouw van Bert, kreeg een prachtig boeket bloemen overhandigd.

 

Nietsvermoedend wat hem deze avond te wachten stond, was Bert samen met zijn zoon Marco naar de prijsuitreiking van de Noord-Hollandse Gouden ringen race gekomen. Zelfs toen NPO-voorzitter Maurice van de Kruk met zijn speech begon had hij geen flauw idee dat het om hem ging. Te midden van de inmiddels binnengekomen familieleden genoot Bert zichtbaar van hetgeen hem zojuist was overkomen

 

Natuurlijk liet Bert de kans niet onbenut om bestuurders en vele sportvrienden te bedanken. Geef hem geen microfoon in zijn handen want dan maakt hij heel snel van de gelegenheid gebruik om op zijn bekende manier nog enige anekdotes te vertellen. Kortom, een heel gezellige avond die besloten werd met een prima verzorgde barbecue.

 

Door | 2017-09-19T20:44:32+01:00 19 september 2017|Nieuws|0 Reacties