Werk aan de winkel!

De eerste Dossiers worden afgeleverd in Veenendaal.

door Bert Braspenning

 

Met dank aan……..zo zou de kop van dit artikel ook kunnen luiden.

Naar aanleiding van frauduleuze handelingen deze zomer van een Brabantse liefhebber en ook door andere geconstateerde onregelmatigheden heeft het NPO bestuur besloten alle vluchtbescheiden 2017 bij de verenigingen op te vragen voor een algehele controle. Op zich zal het voor 1 november verzenden van alle paparassen aan het kantoor in Veenendaal niet zo een probleem zijn omdat binnen reglement 89 is vastgelegd dat de bescheiden tenminste 1 jaar na elke vlucht bewaard moeten blijven.

 

Na 1 november zal blijken welke clubs volgens reglement hebben gehandeld. De wijze waarop de bescheiden verzonden moeten worden is in de digitale NPO brief aan de vereniging secretarissen omschreven. Gezien de eerste reacties zien velen dit als een overval van de NPO en wat zijn de consequenties voor de verenigingen die de bescheiden na de laatste reclameperiode hebben weggedaan. Bloed, zweet en tranen of zal het meevallen. In ieder geval is er voor elke club genoeg werk aan de winkel en hebben we medelijden met de NPO bestuurders en hun medewerkers die deze zware klus moeten klaren. Het is te wensen dat het onderzoek voor aanvang van het nieuwe seizoen gereed is.

 

Voor de clubs waar in 2017 niet zorgvuldig met de bescheiden is omgegaan is het raadzaam dat in 2018 beter te doen, zij maken een reële kans om in dat jaar wederom gecontroleerd te worden. Ontzettend jammer is het dat door de onregelmatigheden de goede onder de kwade moeten lijden. Van de andere kant is het zo dat reglementen er zijn om nageleefd te worden en als daar geen controle op is heeft het ook weinig zin. Dat aan de controle een aardig kostenplaatje vastzit, zal wel eens kunnen zorgen voor het nodige gekrakeel in duivenland. Alleen kalmte kan ons redden.

Door | 2017-10-24T20:51:18+01:00 24 oktober 2017|Nieuws|0 Reacties