Vluchtverslag Zeeland 5 september 2018

Roye
Snelste Afdeling Zeeland
A. van Daalen & Zn. – St. Jansteen

Door: Patrick Noorman

Na een geweldige start aan het begin van het seizoen en het behalen van het hokkampioenschap vitesse in Samenspel Oost, zakte de prestaties helemaal in. De dierenarts werd bezocht, maar hij kon niets vinden. Uiteindelijk is er met de ouden maar heel beperkt gespeeld, want ze kwamen totaal niet op de rit.  Er werd besloten om met de jonge duiven te spelen en die zorgen op de natour weer voor de prestaties van eerdere tijden. Vorige week moesten zij nog genoegen nemen met plaats 2,3,7,8,20,29,etc. in het samenspel, nu gaan zij er met de volle winst van door en weten zij de snelste duif van Zeeland te klokken. De eerste 2 getekenden werden op kop gepakt, dus er zijn goede zaken gedaan in St. Jansteen. Een fantastisch resultaat!
Winnende duif

Deze geweldige doffer was direct een van de favorieten, omdat hij perfect gebouwd is en uit hun provinciale asduif op de natour komt.

Op 14 juli vloog hij de 1e in het Rayon van Quiverain tegen 1317 duiven en op dezelfde vlucht bleef zijn duivin achter. De prestaties vielen direct terug, tot hij een aantal weken geleden een nieuw duivinnetje ondekte. Hij begon direct weer met presteren en vloog de volgende prestaties bij elkaar:

– 16e Arras tegen 157 duiven
– 3e Peronne tegen 168 duiven / 3e Peronne tegen 1324 duiven / 3e snelste Peronne tegen 7556 duiven
1e Roye tegen 137 duiven / 1e Roye tegen 1036 duiven / 1e snelste Roye tegen 6369 duiven

Zijn duivin wordt niet meer gespeeld, want deze doffer geeft alles voor zijn duivin en het risico op een terugval willen Fons, Annie en Danny niet meer lopen.

Zijn vader werd dus provinciaal asduif op de natour en komt uit het beste kweekkoppel (GOUDKLOMPJE x Dochter ZEPLIN).

Het goudklompje komt van First Prize Pigeons en dochter Zeplin komt van Op de Beeck-Baetens. Uit dit koppel komen elk jaar goede duiven, ook al diverse asduiven en TT-duiven.

De moeder komt rechtstreeks van Koen Minderhoud en is een dochter van zijn Nieuwe Turbo gekoppeld tegen een dochter van zijn Geeloger. Bij Koen werd er uit het beste van het beste aangeschaft om een impuls op de dagfond te krijgen. De eerste tekenen zijn alvast super positief.

De combinatie

Fons van Daalen is getrouwd met Annie Thijs en op verjaardagen ging het altijd over duiven. Fons werd hier ook door aangestoken en zo besloot hij er ook aan te beginnen in 1986.

De vader van Fons had ook hele goede duiven (Staf van Daalen van Graauw), maar toen Fons nog thuis woonde had hij geen interesse in de duiven. Dit is echt pas later gekomen en inmiddels is duivensport een familiesport geworden. Zijn vrouw Annie neemt veel van de verzorging op zich en ook zoon Danny is helemaal gek van duiven. Hij komt regelmatig met een nieuwe kweker aanzetten en ook de vluchten worden trouw bezocht.

 

Danny wil benadrukken dat alle credits naar zijn vader Fons en zijn moeder Annie gaan, want zij nemen de hoofdverzorging op zich.

Stamopbouw

De combinatie heeft duiven van: Koen Minderhoud, Comb. Op de Beeck-Baetens, Benny Steveninck en First Prize Pigeons.

Spel met de jongen op de natour

De jonge duiven trainen eenmaal per dag en dit is vrijwillig. Toch zijn de jongen altijd in de weer en gaat het trainen meestal vanzelf. De duiven worden regelmatig opgeleerd. De eerste 5 vluchten zitten de jongen samen en daarna worden zij op de deur gespeeld.

De jonge duiven worden verduisterd tot de langste dag en daarna start het bijlichten. Dit wordt gedaan tot de laatste vlucht en de tijden zijn net zoals bij iedere andere melker.

Voeding

Dit jaar is er overgestapt van voerleverancier. Eerst werd er Matador gevoerd, maar nu krijgen de duiven de jonge duivenmengeling van de firma Beyers. Dit is erg mooi voer en gezien de prestaties, doen de duiven het er fantastisch op.

Hok

De combinatie heeft 3 hokken (10m, 4m en 4m). De verluchting bij de jonge duiven is volgens het doos-systeem. Dit bevalt erg goed en vooral de rennen met windbreekgaas zorgen voor veel zuurstof, maar geen tocht. De combinatie heeft veel hokken, omdat zij aan alle vluchten deel willen nemen. Zo biedt de accommodatie plaats aan 20 koppels kwekers, 24 weduwnaars, 20 weduwnaars voor de fond en een 100 jonge duiven. Geen kleine liefhebbers, maar de sport is te leuk om onderdelen te laten schieten. Dit zijn echte duivenliefhebbers!

Slot

Deze combinatie is zeer fanatiek, genieten met zijn allen van onze geweldige sport en hebben een geweldig mooi hok duiven zitten. Met de nieuwe aanwinsten van Koen Minderhoud hopen zij een nieuwe stap te zetten. De eerste vruchten lijken al los te komen, want de snelste van Zeeland is maar weer in de pocket.

Van harte gefeliciteerd!

Door | 2018-09-06T20:46:49+00:00 6 september 2018|Nieuws|0 Reacties