Vluchtverslag Zeeland 2019

Tony de Jonge wint Melun in afd. Zeeland.

Door: Frederik Dekker

De wind en in dit geval ook de tempraturen verdeelt de prijzen. Een oud gegeven, maar zaterdag nog maar eens meer dan duidelijk zichtbaar. Dit keer waren de badplaatsen langs de kust het vangnet voor de iets meer dan 3000 ingekorfde Zeeuwse duiven op Melun. Met een starschot om 7u werd het een vlucht met redelijke snelheid, maar ook met gaten in de aankomsten zoals we gewend zijn wanneer er een O-tje in de wind zit. Het Zeeuwse podium voor bezet door Tony de jonge uit Oostburg gevolgd door de man met de kleine korf, maar wel met goede duiven, namelijk J.P. Hengst, en de brozen plak is voor advocaat en telg uit een echte duivenfamilie Joshua Hoek uit Middelburg.

Zaterdag kwam de winnaar prachtig uit de lijn aangevlogen. Hij was al eerder mijn eerst duif op een Midfond vlucht. Hij werd gekweekt uit duiven van Marijn Laureins. de Jonge startte het seizoen met 16 weduwnaars, 5 kweekkoppels en 30 jonge duiven. Ik ben ’s morgens een uurtje bezig en ’s avonds twee uur.  De rest van de dag stap ik op de fiets. Het fanatisme is niet meer zoals vroeger, verteld hij. Ik speel momenteel vooral op de Midfond. Ze gaan dan ook maar om de 14 dagen mee. Vroeger had ik dan nog 12 weduwnaars voor de Dagfond, maar dat is zoals ik zij verleden tijd. Vanaf mei trainen de weduwnaars tweemaal daags. Verder word dierenarts Bodaert bezocht voor jaarlijkse controle en verder niet te veel poespas.

Het seizoen start voor Tony in Februari. Dan haalt hij de duiven van ‘stal’. Ze worden namelijk vanaf half september tot begin februari in de ren gezet en met automatisch eten en drinken. Dan heb ik er niet veel werk aan. Ik heb het snel benauwd en dan is dit een ideale oplossing, aldus de winnaar. Daarom heb ik ook een methode dat de duivinnen zo in de bakken komen en de doffers er in vliegen. Dat scheelt een hoop gefladder op het hok.

Weer een mooie opsteker voor Tony! Proficiat!

Door | 2019-07-05T15:05:42+01:00 5 juli 2019|Nieuws|0 Reacties