Vluchtverslag afd 1 Zeeland’96 Chateauroux 

1e Prov. Chateauroux  Zeeland‘96
L. Bentz, Axel
NL18-3827580

Door: Patrick Noorman

20 juli was voor de lossingsverantwoordelijken weer een dag vol hoofdbrekens. Er wordt altijd geprobeerd op zaterdag te lossen, maar door de vele onweersbuien was dit geen optie. Zeker met in het achterhoofd het prachtige weer van zondag, was het uitstellen van Chateauroux een logisch gevolg. De 1582 Zeeuwse duiven werden samen met Sector 1 gelost om 7.00 uur. 13.40 uur vielen er twee duiven op volle snelheid naar beneden in Axel. Het waren de twee duivinnen van Lucien Bentz. 6 minuten later viel er nog een duif en ’s avonds bleek dit goed te zijn voor de provinciale winst en een geweldige serie: 1-2-7-18-49-50-118 provinciaal en 11/15 in de prijzen. Een geweldig resultaat!

Winnende duif: NL18-3827580

Deze duivin wordt op weduwschap gespeeld. Bij thuiskomst zit haar doffer altijd op haar te wachten. Ze is gekweekt uit duiven van L. van Hoven uit Merkseplas x een duif afkomstig van Gebr. Scheele x Rogiest Visser. Deze duivin werd in mei 2018 gekweekt en kreeg een spoedopleiding. Hierna is ze alle jonge duivenvluchten mee geweest. Dit jaar vloog ze ook al een 16e NPO Montlucon tegen 3.443 duiven.

De tweede provinciaal komt ook uit een duif van Gebr. Scheele x Rogiest Visser, gekoppeld aan een duif van R. Penders.

De laatste jaren is Lucien zich bewust op de dagfond gaan richten en de inbreng van bovengenoemde duiven, hebben Lucien naar een hoger plan op de dagfond gebracht.

Lucien Bentz

 

Lucien is 57 jaar oud en is al 30 jaar actief in de duivensport. Hij kreeg de microbe van zijn vader, die nu nog steeds duiven heeft. In het verleden werd er succesvol vitesse/midfond gespeeld, maar

de laatste jaren ligt de focus vooral op de dagfond. Het bewijs dat Lucien uitdaging niet schuwt, want met de Gebr.

Scheele en Simon van Hoeve in de club, is de concurrentie moordend. Een eerste in de club is bijna altijd top 10 provinciaal.

Systeem

Lucien vond doffers maar onrustig. Het duurde veel langer voordat zij herstelden en ook met trainen was het allemaal lastiger. Een paar jaar geleden besloot Lucien om alleen maar met duivinnen te gaan spelen en hier heeft hij absoluut geen spijt van. De duivinnen komen geweldig, herstellen veel sneller, zijn altijd rustig en kun je heel het seizoen iedere week spelen. Doe je dit niet, dan gaan ze aanparen.

De duivinnen zitten op schapjes en kunnen overdag in een ren. Ze worden hier niet in opgesloten, maar ze zitten er wel graag in.

De duiven krijgen na de vlucht elektrolyten van DHP en op de dag na aankomst krijgen de vrouwen Baardmos. Lucien vertelt dit lachend, want echt veel waarde hecht hij niet aan deze producten. Hij doet het voor de gemoedsrust, maar je zal er zeker niet harder door gaan vliegen.

Medisch gezien wordt er niets gedaan. Net als bij mensen, wordt er alleen ingegrepen als er een duif ziek is.

Slot

Namens het Neerlands Postduiven Orgaan feliciteren wij Lucien met deze geweldige uitslag! Deze hardwerkende man heeft zich toegelegd op de dagfond met 16 duivinnen en laat zien, dat je ook met weinig tijd en duiven heel goed kunt spelen.

Door | 2019-07-23T21:55:32+01:00 23 juli 2019|Nieuws|0 Reacties