Vliegverslag  Brabant 2000 van 3 en 4 augustus 2018

door Ad Mulders

 

Het beloofde een aantal vluchten van de waarheid te worden. Wind op kop en hoge temperaturen zouden het de duiven zwaar maken en alleen echte kansen geven aan de toppers. De overnachtvlucht Perigueux werd op vrijdag om 10.30 uur gelost en hier en daar waren de verwachtingen dat er s’ avonds wel eens een duifje door zou kunnen komen.

Niets was minder waar want pas de andere dag werd de hoofdvogel afgeschoten door Van Beers in Zevenbergsehoek die om 09.24 met zijn overwinnaar een aanzet gaf tot een vlucht die rond 6 uur s’ avonds voor Bergen op Zoom gesloten zou worden. Uit de gesprekken werd duidelijk dat er toch veel duiven huiswaarts zijn gekomen en de verliezen klein zijn. Met bange vermoedens vanwege de trage aankomsten vanuit Perigueux werden de jonge duiven om 07.30 gelost in Peronne.  In een tijdsduur van een kleine 30 minuten waren de prijzen verdiend en werd het een grote meevaller met echte topuitslagen over de hele provincie en als winnaar A. Smits uit Zundert. Een ander vaatje werd de laatste eendagfond voor de oude duiven vanuit Chateauroux die eerst plaats zou vinden vanuit Ruffec. Om 7.00 uur werd het konvooi in vrijheid gesteld en konden de eerste duiven  pas ruim in de middag arriveren. De hoofdvogel werd afgeschoten door de alom gekende Wout Spie-rings uit Waalwijk die met 21 pr op 28 duiven een knalprestatie neerzette en werden  de overige prijzen over de hele provincie verdeeld.

Wel mag gezegd worden, zonder afbreuk te doen aan zijn en andere prachtige prestaties, dat nogal wat verenigingen zich hadden afgemeld waardoor de ophaalroutes tot 3 werd teruggebracht. Jammer dat dit concours bij veel verenigingen meetelde voor de kampioenschappen. In de poging een extra vlucht van Brabant 2000 te realiseren door deze als officiële vlucht aan te merken is de plank door de minimale deelname misgelopen. Beter was geweest om, zoals bij de ZUF in West Brabant, deze vlucht zoals voorheen aan te merken als reserve-vlucht die door zou gaan als 1 van de 5 voorgaande zou vervallen. Het waren voor de oude duiven de laatste vluchten van het seizoen al komen de navluchten er ook aan.

Al bij al is het een jaar van de waarheid geworden met warm weer, Noordelijke winden  en soms moeizame concoursen maar de goeie staan er altijd!!!

Door | 2018-08-06T21:07:22+00:00 6 augustus 2018|Nieuws|0 Reacties