30 juni 2024

Van de NPO Bestuurstafel: Wedstrijdverslag V26

In dit drukke duiven weekend met vele vluchten Vitesse, Dagfond, marathon en ZLU.
Beperken ons in dit wedstrijdverslag tot de vitesse vluchten V26.
In totaal werden 69.837 duiven ingekorfd door 5.408 liefhebbers, afdeling 5 daar kwamen de meeste duiven aan de start namelijk 12.007 van 799 liefhebbers gevolgd door afdeling 9 9.384 duiven van 702 liefhebbers.

De winnaar en de beste hokprestatie en Grootmeester van deze week is van het dit jaar zeer sterk presterende Cor Walda uit Zwolle. (afdeling 8) Hij speelde dit jaar al vele kopprijzen de heer Walda korfde 13 duiven in voor de vlucht uit Chimay (300km) en wonnen allen prijs. In zijn vlieggebied goed voor 1-4-5-6-9-10-12 enz. een ongelofelijk hoog aantal punten 924. Een Clean Sweep met veel kopprijzen. Van harte proficiat!
Op de 2e plaats is geëindigd de heer G.E. Doppenberg Nijkerk met 8 duiven mee en
8 prijzen en een puntentotaal van 861 punten. Op de 3e plaats is geëindigd de combinatie D en J v/d Berg uit Lemmer met 10 op 10 en een punten totaal van 854.

Op de 4e plaats is geëindigd Team v.d. Pasch Grubbenvorst met 24 duiven mee en 23 prijzen en 841 punten. De 5e plaats was voor D.J. Menheere uit Scherpenisse (afdeling Zeeland) met 10 duiven mee en 10 prijzen, goed voor 801 punten.
Uitblinkers en eervolle vermeldingen deze week voor zowel de snelste duif als beste hokprestatie in hun vlieggebied voor Patrick Noorman uit Serooskerke, Rob de Boer Hoogvliet, J & Th van Straalen uit Monster, J&M Hameeteman Ouddorp, G.E. Doppenberg Nijkerk, M. Kerkhof Emmerich, J.J. Hoogland Midlum en D.en J van de Berg uit Lemmer.

 

Alle Vluchtwinnaars en Grootmeesters van harte proficiat.
Verslag IWB.
Week 26 , 29 & 30 juni.
Van stabiel zomerweer is nog steeds geen sprake, en ook nog helemaal niet in zicht. Onder deze omstandigheden wordt geduld op de proef gesteld en is creativiteit noodzakelijk. Donderdag hebben we in het IWB overleg gehad nav het bericht van Zimoa. Een frontale zone gelegen van zuidwest Frankijk, lopend naar noordoost Frankrijk. Op deze lijn zit zaterdag in het interesse gebied lage bewolking met neerslag. We hebben op basis daarvan de afdelingen geadviseerd voor de dagfond vluchten zo oostelijk mogelijk te gaan staan. Alles boven Parijs betreffend vitesse en jonge duiven worden geen problemen verwacht.

De losplaatsen La Souteraine, Nevers en Vierzon zijn verplaats naar respectievelijk Vichy, Saulieu en Gray. De laatste was ook al de bestemming van Sector 4.

Op zaterdagmorgen 6 uur overleg Zimoa IWB, met uitzondering van Vichy zijn alle losplaatsen losbaar vanaf 7:00 – 7:30. Hier wordt ook gehoor aan gegeven. Enkel Vichy is veel nevel en komen en gaan van lage bewolking. De geloste duiven daar van Sector 1B kenden een zeer slechte vlucht. Vrijwel direct na de lossing betrok het volledig en dat deed sector 1A uit stellen tot zondag. De overige lossingen kennen allemaal een prima verloop waarbij de dagfond toch pittig was.
Vitesse en ook jonge duivenvluchten kenden volgens de terugkoppeling en de uitslagen een goed verloop.
Om voor sector 1A op zondag mogelijkheden te hebben moeten ze zich westelijk van de frontale zone verplaatsen. Deze zone trekt namelijk zondag naar het oosten weg. Ze hebben daarop besloten om in de buurt van Tours te gaan staan. Zondag 6 uur opnieuw overleg en de richttijd van 8:30 besproken voor de lossing. Dit werd uiteindelijk ook de definitieve tijd. De bewolking zat hoog genoeg en met blauwe plekken en westen wind goede ingrediënten voor een prachtige vlucht. De eerste uitslagen staan inmiddels op compuclub en tonen de verwachting.
Het was een bewogen week(end).

Volgende week staat de Nat. Cahors , ZLU Barcelona en de laatste Midfond vlucht op het programma. Succes alvast met de voorbereidingen.

Het NPO Bestuur