De Twee Razendsnelle Dames van de Comb. Romein-Klein

Comb. Romein-Klein

Comb. Romein-Klein

TWEE RAZENDSNELLE DAMES VAN DE COMB. ROMEIN-KLEIN, ROTTERDAM OP WEG OM DE ALLERBESTE VITESSE DUIVEN VAN ONS LAND TE WORDEN

Zo maar uit het niets kwam er in onze competitie “De Allerbeste” een naam van twee Rotterdamse liefhebbers naar boven drijven. Voor insiders zullen het zeker geen onbekende meer zijn, landelijk zal deze pas 4 jaar bestaande tandem nog niet die naamsbekendheid hebben als in Rotterdam en omgeving. Deze reportage gaat over Cor Romein (64) eigenaar van een auto demontagebedrijf en Frank Klein (43), werkzaam bij de Gemeente Rotterdam. Beide hadden al eerder duiven en vanaf 2014 spelen ze samen en hoe! Van meet af aan zat de gang er al direct goed in en inmiddels hebben ze al 30 keer de eerste in groot verband gespeeld. Iets om bijzonder trots op te zijn. Frank is de man die voor een groot deel de verzorging op zich heeft genomen omdat Cor last heeft van longproblemen waardoor hij niet te lang bij de duiven mag vertoeven. De mannen spelen met 50 koppels duiven, na een week of vier vijf spel worden dat er al aardig wat minder. De duiven die tot dan weinig of niets hebben gepresteerd blijven thuis zodat van een groot aantal koppels de doffer of de duivin altijd thuis is. De oude duiven zijn gehuisvest op 2 verschillende hokken, een hok van 6 meter staat boven op een zee container met het front op het zuiden, daarin zitten 30 koppels. Drie jaar geleden hebben ze er zelf nog een hok van 9 meter bijgebouwd, dat staat op de grond met ook het front gericht op het zuiden, in dat hok zitten 20 koppels. De weduwe duivinnen zitten de hele week opgesloten in de duivinnenkast. Alle vliegduiven komen een keer per dag los en trainen plm. 5 kwartier. Hun duiven stammen in grote lijnen af van Danny van de Vrede uit Bergschenhoek aangevuld met wat andere soorten. Frank verteld dat ze altijd op zoek zijn naar nog beter, liefst een soort dat meerdere generaties goede heeft gegeven. Aan de doffers wordt royaal voer verstrekt en de duivinnen worden gaande de week opgevoerd. Zo nu weten we een beetje op welke manier Cor Romein en Frank Klein met hun duiven omgaan. Niks bijzonders eigenlijk, behalve dan de uitslaglijsten. De aanleiding van dit verhaal zijn 2 wonderduivinnen.

 

  1. NL15-1655796, donkerkras, coëfficiënt 10.21. Haar resultaten mogen gezien worden, ondanks dat ze een paar keer door een hokgenoot werd geklopt.

Resultaten 2017:

 

 

  1. NL15-1655831, blauw, coëfficiënt 13.028 Een echte vooruitvlieger. In 2016: 4e Jaarling Olympiade duif, 3e Vitesse bij WHZB/TBOTB en 2e vitesse/midfond in de Pipa ranking met 10 prijzen. Ze wordt nu niet meer gespeeld, zij gaat het kweekhok versterken.

Resultaten 2017:

BERT  BRASPENNING

Door | 2017-07-25T21:31:41+01:00 25 juli 2017|Nieuws|0 Reacties