Snelste van Zeeland Melun Cornelis van Koppen, Lamswaarde

Door: Patrick Noorman

De eerste midfondvlucht van het jaar is weer vervlogen en de trots winnaar is Cornelis van Koppen uit Lamswaarde. Deze oud-timmerman kwam een tiental jaar geleden naar Zeeland en wist al diverse topnoteringen en provinciale titels op zijn naam te schrijven. Ook de stevige Melun 2019 pronkt op zijn palmares.

NL17-1324547

Deze 2-jaarse weduwnaar kwam als een speer naar beneden, maar besloot toch nog een ererondje te vliegen. Gelukkig verspeelde hij hiermee geen provinciale zege. Dat deze duif uit het goede hout gesneden is blijkt wel, want als jong vloog deze duif ook al een 4e provinciaal.

De winnaar is gekweekt uit de 16-275 van eigen soort (Real King en Blue Queen)  maal de 15-162 van Wiebe Hoekstra uit Harkema.

Kees speelt met doffers en duivinnen, maar heeft een voorkeur voor duivinnen. De duiven trainen twee maal daags en mogen zelf bepalen hoe lang zij trainen. Er wordt niets gedwongen en een duif geeft zelf aan waar die behoefte aan heeft. Als Kees de klep open doet, dan vallen ze direct naar binnen. Voor het gemak toont Kees voor het inkorven, maar liever heeft hij dat ze rustig de mand in gaan. Vanwege zijn gezondheid, is tonen het makkelijkst.

Voeren doet Kees op gevoel en met zijn ogen, zoals hij zelf zegt. De duiven geven snel genoeg aan of ze nog trek hebben of voldaan zijn. Er wordt wekelijks van licht naar zwaar gevoerd. Ter ondersteuning krijgen ze natuurproducten van F. v.d. Sanden. Als er echt iets aan mankeert word er ingegrepen op advies van dezelfde dierenarts.

Door | 2019-05-16T18:02:45+01:00 16 mei 2019|Nieuws|0 Reacties