Een Nieuwe Krant, een Nieuwe Competitie en nog Veel Meer

In mei verschenen als nieuwe digitale krant, door op een andere manier nieuws te brengen probeert het NEERLANDS POSTDUIVEN ORGAAN haar verloren toppositie in duivenland terug te winnen. Gezien de vele positieve reacties is de krant, die voorheen het eigendom was van de bekende Eindhovense duivenfamilie De Zeeuw, daar opnieuw in geslaagd ook al is de nieuwe uitvoering totaal anders. Het is de bedoeling dat de krant onder auspiciën van de N.P.O in sneltreinvaart doorgroeit. De nieuwe nationale competitie die de naam draagt van DE ALLERBESTE zal daar zeker haar steentje aan bijdragen. Het vliegseizoen nadert haar hoogtepunt en daarmee stijgt de spanning binnen onze competitie, vandaag dat we van de 5 verschillende disciplines een tussenstand geven en pas dan komt men tot de ontdekking wat een formidabele duiven er wekelijks naar ons land vliegen. Of het om snelheid gaat of fond, de Nederlandse postduif zal ook dit jaar op internationaal niveau moeilijk blijken te verslaan. Laten we eerst eens kijken hoe de situatie op nationaal niveau er uit ziet.

DE ALLERBESTE JAARLINGEN

Dit zou wel eens de zwaarste discipline kunnen zijn. Niet vanwege de afstanden, wel wat betreft de deelname. Het zijn de jaarlingen die verreweg het meest vertegenwoordigd zijn in de vele concoursen die wekelijks vanuit eigen land, België en Frankrijk worden gehouden. In de laatste tussenstand ging een prachtige duivin van Willem de Bruijn met een riante voorsprong aan de leiding, zij heeft haar hoofd moeten buigen voor de NL16-1259635 van de Comb. Marcel Sangers/Paul Ung uit Eefde, de 3e plaats wordt momenteel ingenomen door de NL16-4033759 van R.v.d. Pas uit Veghel

DE ALLERBESTE VITESSE DUIVEN

Ook in deze categorie wordt altijd volop strijd geleverd. Iedereen speelt het, snelheid is de basis van het duivenspel, hier gaat het vaak delen van secondes. Het is elke week een massasprint, wel of niet mooi, probeer zo een sprint maar eens te winnen. In 2014 is er een nieuwe tandem opgestaan, landelijk zullen ze nog niet zo een grote naam hebben, na dit relaas gelezen te hebben is het voorpagina nieuws . Let op de nieuwe snelheidskanonnen, de Comb. Romein-Klein uit Rotterdam komen er in een duizelingwekkende vaart aan. Momenteel (voorlopig) bezitten zij de 2 Allerbeste snelheidsduiven van ons land de NL15-1655796 en de NL15-1655831. Binnenkort meer nieuws hierover. Als 3e staat de NL16-1525472 van Willem de Bruijn in de tussenstand genoteerd.

DE ALLERBESTE MIDFOND DUIVEN

Voor veel liefhebbers de wedstrijden met de meest aantrekkelijke afstanden. Het zijn duiven die ook uit weten te blinken op de korte vluchten, weer anderen vliegen zich in de kijker op de eendaagse fond vluchten. Van dat soort vluchten zouden er best wat meer in ons land mogen zijn. De 1e plaats wordt hier ingenomen door de NL16-1184059 van Jonny Ekkel uit Vriezenveen, op korte afstand achtervolgt door de NL15-1835651 van Wim Snels Jr uit het Brabantse Waalwijk, vlak daarachter de NL16-1259596 een andere top duif van de Comb. Sangers/Ung uit Eefde. In deze categorie stond lange tijd de NL16-1243409 van de Comb. Co en Piet Verbree uit Putten op de eerste plaats die nu genoegen moet nemen met plaats 4. De duif van Sangers/Ung die als 1e staat bij de vitesse duiven staat in deze categorie op de vijfde plek.

DE ALLERBESTE EENDAAGSE FOND DUIVEN

Ook in deze zeer populaire categorie gaat een zeer sterke tandem aan de leiding met een prachtig coëfficiënt van 6.34, het gaat over de NL16-1048099 van D en P Soepboer uit Burgum. Op de 2e plaats P.J.H. Pennekamp, Westervoort en op de 3e en 4e plaats het bekende fond duo Geerlings/van Duin uit Noordwijkerhout.

DE ALLERBESTE MARATHON DUIVEN

Dit zijn de werkpaarden van het luchtruim, vaak loodzware vluchten met een hoge moeilijkheidsgraad, in deze categorie is er eentje die het wel heel erg goed doet en van de andere 20 kan niet gezegd worden dat die het niet goed doen. Er kan er echter maar een de Allerbeste zijn. Er komt nog een enkele kans. Momenteel is het de NL15-1263684 van Herman Brinkman uit Tuk die fier aan de leiding gaat en er ook nog eentje op de 4e plaats heeft staan. De 2e plaats is voor de NL13-1652204 G. van der Schaaf, Emmen en op plaats 3 staat de NL13-1613093 van F. Wagteveld uit Tjalleberd

TUSSENSTAND VAN DE ALLERBESTE DUIVEN VAN ONS LAND

Van alle vijf categorieën staan de eerste 20 duiven van deze tussenstanden compleet met de coëfficiënten vermeld op een andere plek in deze krant.

BERT BRASPENNING

Door | 2017-07-23T21:13:13+01:00 23 juli 2017|Nieuws|0 Reacties