Door Bert Braspenning

Voor Ed Maat uit het Noord-Hollandse Limmen, onder de rook van Alkmaar werd een droom waarheid. Ed is een man die zich al heel lang inzet voor de verre vluchten en uiteraard is hij daar ook altijd een van de vaste deelnemers. Dan opeens is er zo een dag in een mensenleven dat er een succes wordt behaald, iets wat je eigenlijk nooit voor mogelijk hebt gehouden. Dat gebeurde bij Ed Maat, hij klokte zaterdagmorgen 24 juni de snelste duif van het internationale ZLU concours uit Pau. Deze super fond klepper arriveerde op zaterdagavond na 1036 km gevlogen te hebben om 20.45.49 uur bij de internationale winnaar bij Ed Maat in Limmen met een winnende snelheid van 1310 m/min.

De vader van de duif heeft hij gekregen van sportvriend Nico Konijn die uit deze doffer ook al de 21e Nationaal op de zware Barcelona van 2013 won.

De moeder komt van de bekende Noord-Hollandse fond speler Cees van der Laan uit Castricum. Een geweldig resultaat voor de melker zelf, echter ook voor de Nederlandse fond spelers. De hele duivenwereld zal het lezen. Nederlander ED MAAT wint de EERSTE PRIJS op Internationaal Pau, willen we nog een mooiere publiciteit?

Super gedaan Ed!