Geweldige samenwerking van de liefhebbers van diverse provincies tijdens de najaarsklassiekers

 

 

 

Dantuma en Van Gelder winnaars derde weekend GIANT najaarsklassiekers

Totaal 3.540 duiven werden het derde weekend ingekorfd op de GIANT najaarsklassiekers met vluchten op Weert en Wolvertem. In Weert was het zaterdagmorgen al vrij snel mooi weer en de duiven konden om 10.15 uur gelost worden met een matige oostenwind. Helaas bleek meteen na de lossing dat de duiven een slecht vertrek hadden en dat bleek naderhand ook uit de uitslag. Slechts tien procent van de duiven wist een snelheid van meer dan 1000 meter per minuut te scoren en dat waren vooral de duiven op de verste afstand in Friesland. Gelukkig zijn de duiven goed nagekomen. In Wolvertem wilde het niet opklaren en dat was voor de organisatie reden om terug te rijden naar Minderhout. Daar werden de duiven om 13.00 uur gelost met een matige oostenwind. Dit werd een vlucht met een super verloop. Ook in de provincie Flevoland kwamen de duiven erg goed al konden die natuurlijk niet concurreren met de kustprovincies.

Totale uitslag Weert

2.074 duiven waren voor deze wedstrijd ingekorfd. De afstanden varieerden tussen de 147 en de 241 kilometer. Vooral in het nieuwe inkorfcentrum Damwoude in het noorden van Friesland werden de vroegste duiven geconstateerd. Het was A. Dantuma uit Damwoude die op een afstand van 228 kilometer formidabel presteerde. Van de 48 duiven werden maar liefst 41 prijzen gescoord. Zijn 19-876 viel om 13.31 uur op de klep en was met een gemiddelde snelheid van 70 kilometer per uur met voorsprong de grote winnaar van het totale concours. Dantuma zijn tweede duif werd keurig zesde en hij had er 17 in de top 100 en was daarmee 1 van de grote uitblinkers. Comb Atema uit Noordbergum zijn natuurlijk nationaal bekende toppers. Op deze vlucht maakten ze hun reputatie volledig waar met 26 prijzen op 29 duiven en de kopprijzen twee en drie. Harrie Meijners uit Veenwouden ook geweldig op dreef met 15 op 16 en Harrie begon met een mooie vierde prijs. Durk Weidenaar uit Burdaard top met een knappe vijfde plek. Tj. Plantinga uit Wouterswoude ook sterk met 13 op 15 en de mooie kopprijzen zeven en acht. Comb Liezenga uit Holwerd zeer opvallend met de negende en tiende prijs. Verdere uitblinkers F Damstra met 15 op 16, A & J Engberts & Joram met 28 op 35, Herman Kalf met 5 op 6, W & B Wagteveld met 8 op 10, G Kooistra met 5 op 6 en F Wagteveld met 5 op 6. De hoofdprijzen waren voor A Dantuma met de eerste jonge duif en Durk Weidenaar met de eerste oude duif.

Totale uitslag Minderhout 1.466 duiven waren voor deze wedstrijd ingekorfd. De afstanden varieerden tussen de 46 en de 152 kilometer. 46 kilometer is natuurlijk veel te kort, maar in Ridderkerk op 48 kilometer zat deze keer de grote uitblinker. Het was Cees van Gelder uit Ridderkerk die een fenomenale uitslag scoorde met 26 prijzen op 31 duiven en hij begon met de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde en negende prijs en dat is een diepe buiging waard. De eerste vijf duiven werden binnen negen seconden geconstateerd. Cees zijn 19-806 was met gemiddeld negentig kilometer per uur het hele konvooi te snel af. Comb Burg & Waard uit Hendrik Ido Ambacht was met 6 op 7 opnieuw erg goed en hoorden met de zesde prijs ook bij de uitblinkers. Kyle Zwartjes uit Koudekerk aan den Rijn super met de kopprijzen zeven en acht. F & Q Verhoef uit Hendrik Ido Ambacht geweldig met een knappe tiende plek. Een Clean Sweep voor Comb Godthelp met 3 op 3. Verder uitblinkers Jan en Joke Kaman met 54 op 55, Comb Geutskens met 27 op 32, P A de Bruyn met 12 op 14, G A Tichelaar jr met 13 op 15, Marco Braspenning met 16 op 19, W Klaverstijn jr met 7 op 8 en Comb Van Tol & Mol met 6 op 7. De hoofdprijzen waren hier voor Cees van Gelder met de eerste jonge duif en Comb Burg & Waard met de eerste oude duif.

District 1 met 583 duiven

Cees van Vliet uit Kudelstaart was hier de grootmeester met de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste en negende plek. Jan en Joke Kaman uit Wormerveer werden tien. De hoofdprijs voor de eerste oude duif was voor Cees van Vliet. Jan en Joke Kaman wonnen de hoofdprijs met de eerste jonge duif.

District 2 met 419 duiven

Cees van Gelder uit Ridderkerk was in zijn district natuurlijk ook heer en meester met de eerste, tweede, derde, vierde, vijfde en negende prijs. Comb Burg & Waard prima zes, K Zwartjes erg goed met zeven en acht en F & Q Verhoef keurig tiende. De hoofdprijzen voor A van Gelder met de eerste oude duif en K Zwartjes met de eerste jonge duif.

District 3 met 160 duiven

Rein Ras en Jan Post uit Urk waren hier formidabel op dreef met de eerste, tweede, vierde en vijfde prijs. Frank met zoon Harm Kempers uit Urk ook super met de derde, zesde, zevende en tiende prijs. Piet en Simon Zeeman uit Swifterbant keurig netjes met de achtste en negende plek. De hoofdprijzen hier voor Rein Ras en Jan Post met de eerste jonge duif en Frank en Harm Kempers met de eerste oude duif.

District 4 met 595 duiven

Durk Weidenaar uit Burdaard was hier outstanding met de eerste, vijfde, achtste, negende en tiende plek. Comb Liezenga geweldig met de tweede en derde prijs. Yde Ypma top met prijs vier en E Sikkes erg goed met de kopprijzen zes en zeven. De hoofdprijzen hier voor Comb Liezenga met de eerste jonge duif en E Sikkes met de eerste oude duif.

District 5 met 439 duiven

A Dantuma uit Damwoude hier natuurlijk ook de grote uitblinker met de eerste, vijfde, negende en tiende prijs. Comb Atema ook super met de tweede, derde en achtste prijs. Harrie Meijners uit Veenwouden erg goed met de vierde prijs. Tj Plantinga ook top met de kopprijzen zes en zeven. De hoofdprijzen voor Comb Atema met de eerste jonge duif en A Hagedoorn voor de eerste oude duif.

District 6 met 352 duiven

P Houwen uit Zoutkamp was hier de grote winnaar met de eerste, zesde en zevende prijs. Op prijs zes zijn 19-232 en dat is de beste duif overall over drie vluchten. Jakob Moes erg mooi tweede, en J.J. Moes keurig derde net voor P M Kuiper op een knappe vierde plek. W vd Velde is een echte specialist en werd nu mooi vijfde, Bert Flik ook goed op acht en organisator Jaap van Doormaal netjes negen en tien. De hoofdprijzen voor P Houwen met de eerste jonge duif en W vd Velde met de eerste oude duif.

Tussenstand kampioenschappen

Na drie vluchten beginnen de kanshebbers op de titel Keizergeneraal zich  te onderscheiden. Herman Kalf uit Noordhorn eerste, P Houwen uit Zoutkamp tweede, Cees van Gelder uit Ridderkerk derde, Jan en Joke Kaman uit Wormerveer vierde en vijfde Comb Liezenga uit Holwerd. Bij de duiven eerste P Houwen met zijn 19-232, Piet en Simon Zeeman tweede en vierde met hun 15-745 en 18-541, derde Jan en Joke Kaman met hun 19-539 en vijfde John Rimmelzwaan met zijn 19-821.

En hoe nu verder

Afgelopen weekend leek het niet mis te kunnen gezien de zeer goede weersverwachting. Weert vroeg los en een minder verloop. Wolvertem terug naar Minderhout en een super verloop. Van beide vluchten Weert en Minderhout zijn de duiven goed nagekomen. De deelnemers zijn al 186 prijzen rijker en komend weekend zijn opnieuw weer 62 prijzen te verdienen. Iedere deelnemer kan hier echt fantastische prijzen winnen en dat loont de moeite om de duiven nog twee weken door te spelen. Volgende week voor Oost en West dezelfde vlucht op Bierges met wel een gescheiden lossing. Iedereen heel veel succes.

Door | 2019-10-08T19:27:20+01:00 8 oktober 2019|Nieuws|0 Reacties