Het geheim achter de nachtelijke aankomsten!

verlicht nederland

Verlicht Nederland

Door Ruud Moes

Allereerst een compliment voor de lossingscommissie om Nationaal Bergerac uit te stellen. Dit was een goede beslissing. De ruim 21.000 duiven van 2806 deelnemers moesten één dag langer wachten. Het startsein werd zaterdag om 13.00 uur gegeven. Het werd weer een snelle vlucht.

Bij deze vlucht is de neutralisatie een discussiepunt. De Nederlandse duiven trekken zich steeds minder aan van de invallende avond en de donkere nacht. Is de nacht wel zo donker?

Door een onderzoek van het N.M.F. komen we tot de conclusie dat Nederland één van de meest verlichte landen ter wereld is. Nederland is voor de duiven één grote landingsbaan geworden. In Nederland was het in de nacht niet overal mooi weer maar de duiven worden steeds slimmer en sterker. Als je naar de uitslag kijkt dan blijven de hele nacht duiven vallen in Nederland. We moeten hierin mee-evalueren met de duiven.

Het hok moet tegenwoordig in de nacht verlicht worden door middel van bijvoorbeeld grote breedstralers. De hokken van de Nederlandse marathonspelers gaan steeds meer lijken op de landingsbanen van Schiphol. Alles moet kloppen als je vroeg wilt klokken tijdens deze vluchten. Het gaat steeds sneller.

Dieks ter Harmsel (archieffoto)

De eerste Nationaal viel in Rijssen Overijssel bij D. Dieks ter Harmsel, 940 km. Deze liefhebber had er slechts 2 mee en maakt een metersnelheid van 2943 N.
Gefeliciteerd! Grote klasse!

Door | 2017-08-03T21:31:39+01:00 1 augustus 2017|Nieuws|0 Reacties