Door: Coen Brugman

Het duurde even door werkzaamheden en contact maar op 4 mei stond de derde Vitesse vlucht van afdeling Friesland’96 op het Programma. De duiven stonden in Heusden-Zolder, en werden om 8 uur gelost. De duiven moesten afrekenen met buien en hagel. Maar als ze op koers zijn verbaasd het altijd weer wat voor hoge snelheden ze halen. Zo ook 4 mei om 10:37:21 melde de 10e getekende van Harm van Sluis zich in Tuk. Deze Jaarling maakte over een afstand van 202,309 KM een snelheid van 11285,726 MPM. Deze doffer wordt op weduwschap gespeeld en als jong speelde 2 maal prijs. Maar op de africhtvlucht waar geklokt werd bij de PV Koerier te Steenwijk vloog deze doffer ook al de eerste in de club. De doffer is van het soort van Arie Dijkstra via A. Timmermans en Heremans via Vedder. Harm had ze duiven in goeden doen die zaterdag zijn 2e duif was goed voor de 4e plaats van de afdeling tegen 16314 duiven en vlogen er van de 28/18 prijs in afdeling.

Op deze vlucht waren de duiven in de zuid-oost kant ligt in het voordeel door de wind. Maar zoals zo vaker elke week weer nieuwe kansen. Harm had er 2 bij de eerste 10 van de afdeling. Maar wie zich dit weekend ook geweldig kregen waren de Gebroeders Homma uit Steggerda. Zij speelde de tweede en hadden nummer 6 t/m 9 ook. 5 duiven in de top 10 van de afdeling. Op nummer 3 stond F. Elbers uit Zwartsluis.

Winnaars per samenspel

A1 Gebr. Kwast en Zn Harlingen

A2 P. Pander Wijckel

B1 Seinstra/Terpstra Mynein

C1 A.G. Dijstra Oudwoude

D1 J & S.K. Broos Drogeham

D2 J. de Haan Wijnjewoude

E1 Gebr. Homma Steggerda

E2 H. van Sluis Tuk

F1 A van de Wal Rottum

F2 L. Tuinstra Kraggenburg

Coen Brugman

Luttelgeest

p.s mochten er nu dit jaar opvallende winnaars zijn en of duiven of mooie vermelding waar wij langs heen gaan, wil u dit dan melden alleen via mail naar: coenbrugman66@gmail.com