Eerste Dagfondvlucht Was Geen Makkie (27 mei 2017)

Door Bert Braspenning

Fond liefhebbers houden van lange afstanden, vluchten waarin de krachtpatsers naar voren komen. Ze kregen hun zin, hoge temperaturen met de wind van achteren en dat laatste is iets dat ze graag anders zouden zien. U kent ongetwijfeld de uitdrukking, bloedheet en noordoosten wind, dat zouden de ingrediënten zijn voor een echte krachtmeting. Een krachtmeting werd het wel, zelfs één met grote verschillen in aankomsttijden en daar was denkelijk de onweersstoring op de lijn Brussel – Oostende de oorzaak van. Trouwens zuidoosten wind zorgt veelal ook voor een lange concoursduur.

Het zuiden speelde vanuit Issoudun, in Zeeland maakte de snelste 1477 meter en in Oost Brabant maakte de winnaar 1297 meter. Bijna overal was de concoursduur ruim twee uur. Dat de afstand, plaats van lossing en wind een belangrijke rol spelen was te merken aan de snelheden, de snelheidsmannen maakten zelfs meer dan 2.000 meter per minuut. In het weekend van 27 mei zat de ALLERSNELSTE van ons land in Friesland.

Over snelheid gesproken, als wielerman wil ik nog graag even terugblikken op de superprestatie van Tom Dumoulin, hij bleek in de 100ste Giro d ’Italia de ALLERBESTE allrounder te zijn, hij won niet de laatste tijdrit, nam wel voldoende afstand op zijn naaste concurrenten voor de eindoverwinning. De ALLERSNELSTE was die dag de Nederlander Jos van Emden. Wat een topdag voor de Nederlandse wielersport! Ziet u dat duivensport en wielersport met elkaar te vergelijken zijn.

In België stond de eerste Nationale vlucht vanuit Bourges op het programma, de snelste drie waren jaarlingen, de winnende snelheid was daar 1458 meter. De Nationale overwinning ging naar Maurice Casaert (401 km), bij de oude (4e in de totaal uitslag) ging de overwinning naar Wilfried Heindryckx (453 km).

 

Door | 2017-06-02T19:31:07+01:00 31 mei 2017|Nieuws|0 Reacties