ALLERBESTE JAARLING van Nederland 2017

Toen begin dit jaar het Neerlands Postduiven Orgaan bekend maakte dat ze voortaan in digitale uitvoering zou verschijnen waren de positieve reacties niet van de lucht. Eindelijk ook in Nederland een actieve site met dagelijks het laatste nieuws uit duivenland. Niet meer een hele week wachten op een duivenkrant. Gelijker tijd maakte het digitale NP Orgaan ook bekend dat zij onder auspiciën van de NPO met een eigen nationale competitie zou starten onder de naam ”DE ALLERBESTE”. De regels voor deelname zijn gelijk aan de FCI voorwaarden voor de Olympiade.
Inmiddels draait het seizoen op volle toeren en daardoor wordt het hoognodig tijd eens een eerste tussenstand te publiceren. Er is gekozen voor de 20 besten in categorie JAARLINGEN.

WILLEM DE BRUIJN STEEKT ER MET KOP EN SCHOUDERS BOVENUIT

Er zijn in de loop der jaren al heel wat lof uitingen toegezwaaid aan het adres van Willem de Bruijn uit Reeuwijk. En terecht! Er zijn heel wat uitmuntende spelers in ons land, dat klopt helemaal, maar zou er ook een betere zijn dan de vliegende tandarts uit Reeuwijk. Je kunt geen uitslag in handen krijgen of zijn naam prijkt in de bovenste regionen, je kunt geen eindstand van welke competitie dan ook bekijken, Willem staat er gegarandeerd bij en dat al vele jaren achter elkaar. Een gekend kampioen in eigen regio, samenspel, provinciaal, nationaal en ook internationaal. Zou er iemand zo gedreven zijn als hij. Gedreven wel, maar ook met dezelfde palmares. Zou er iemand zijn die zijn zaakjes zo professioneel voor elkaar heeft als hij. Alles wat hij voor zijn duiven doet is alleen het hoognodige. Willem zijn stelregel, maak van bijzaken geen hoofdzaken. Doe wat echt nodig is en de rest is bijzaak. Zou er iemand zijn die zijn hokbestand zo actueel houdt als hij, Willem slaapt niet (ja, alleen ’s nachts) is altijd op zoek naar nog beter. Door vele wordt hij gerangschikt in de categorie mega spelers en dat is ook zo. Maar er is verschil, als u wilt weten wat dat verschil is, kijk dan de uitslagen er maar eens op na. Ga er maar vanuit dat hij ook dit seizoen weer de nodige huzarenstukjes gaat uithalen en dat hij bij de eindstanden van allerlei competities zijn visitekaartje weer zal presenteren.

Om alvast een voorproefje te geven stellen wij U voor zijn jaarling duivin NL16-1525457 (nu nog zonder naam). Dit prachtige duivinnetje prijkt boven aan de ranglijst, ook al is het nog maar een tussenstand, het zal moeilijk worden haar te kloppen. Op 8 april van dit jaar ging ze voor de eerste keer de mand in en zo ging dat week in week uit door tot 1 juli. Niet een keer miste ze haar prijs! Mogen we nu al spreken van een fenomeen, 13x mee en evenzoveel keren prijs en dat terwijl het seizoen nog niet voorbij is. Als we haar afstamming bekijken is het niet zo vreemd dat een dergelijk duifje zo weet uit te halen. Haar vader B13-6195067 komt rechtstreeks van Karel Laenen; haar moeder is een dochter van Zidane 2e Nationale Asduif Jaarlingen x Zus Olympic Froome die gefokt is uit Olympic Hurricane x Olympic Sharon. Bent u het met ons eens dat je uit dergelijk kweekmateriaal een grotere kans hebt een waardevolle duif te kweken. Zou dat niet de reden zijn dat melkers als Willem de Bruijn maar moeilijk van hun troon zijn te stoten. We zijn ontzettend benieuwd naar de eindstand, U ook.

Bert Braspenning

 

 

Door | 2017-07-13T05:37:23+01:00 13 juli 2017|Nieuws|0 Reacties