De “Allerbeste duiven” van Nederland zijn definitief bekend

door Bert Braspenning

 

Ja eindelijk! Wat een enorme hoeveelheid werk is er verzet om uiteindelijk tot de juiste uitslagen te komen die meetellen voor onze competitie en tevens meetellen voor de duiven die in aanmerking komen voor de eerstvolgende Olympiade die in Polen wordt gehouden.

 

Het NP Orgaan heeft zich met het uitdenken van hun nationale competitie “de ALLERBESTE“ onvoldoende gerealiseerd hoeveel werk er uiteindelijk in samenwerking met het rekenbureau de Compuclub gedaan moest worden om tot de juiste eindstanden te komen. Met de voorschriften en voorwaarden van de F.C.I. in de hand bleek dat de officiële uitslagen van elk SAMENSPEL meetellen mits ze voldoen aan aantal deelnemers, aantal duiven enzovoort. Helaas wisten veel functionarissen in ons land dat niet zodat van diverse samenspelen geen gegevens bij het rekenbureau binnen kwamen en dat was weer de reden dat er nu pas na veel speur- en zoekwerk de definitieve eindstanden bekend gemaakt kunnen worden.

 

In 2018 zal alles dus veel vlotter bekend gemaakt worden. Het zijn vooral de F.C.I. voorwaarden, die van internationaal belang zijn om te kunnen deelnemen aan een postduiven Olympiade, zij spelen hierin een belangrijke sleutelrol. Jarenlang kende ons land een Olympiade commissie die overigens veel en belangrijk werk voor de Nederlandse duivensport heeft verricht met daarbij als speciale opdracht de afvaardiging van de Nederlandse postduiven. Achteraf blijkt dat die commissie niet direct nodig was. Binnen de NPO werd bepaald aan welke voorwaarden de duiven moesten voldoen om in aanmerking te komen voor afvaardiging terwijl dat internationaal binnen de F.C.I. al was vastgelegd. In sommige gevallen kwamen duiven niet in aanmerking omdat ze enkele prijskilometers te kort hadden. Er is echter een 5% regeling voor degene die kilometers te kort of te veel hadden. Voor de komende Olympiade hoeft geen enkele liefhebber zich zorgen te maken want alles maar dan ook alles zal verzorgd worden door rekenbureau de Compuclub en uiteraard heeft het NPO bestuur het laatste woord inzake de definitieve afvaardiging.

 

Voor het dagelijks publiceren van de juiste eindstanden van de competitie “DE ALLERBESTE” is vandaag het startschot gegeven.

Door | 2017-12-09T13:06:48+01:00 9 december 2017|Nieuws|0 Reacties