In de sectoren 1-2-3 zijn de eerste duiven gevallen van Nat. Dax met een totaal deelname van 10.430 duiven, om 10.15 uur was er nog niets in sector 4.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven is de spanning wat Barcelona betreft te snijden. Om 10 uur nog geen internationale aankomsten bekend. Ruim 17.000 internationale duiven zijn op weg naar 6 verschillende landen. De tropische temperaturen van vrijdag hebben de duiven parten gespeeld. Het kan een mooie vlucht worden maar zeker geen gemakkelijke.
In Belgiƫ staan de liefhebbers ook te wachten op Nat. Chateauroux, gelost om 7.00 uur, deelname 25.474 duiven, op Nat. Limoges zijn er 19.638 op weg naar huis, ook daar vond de lossing plaats om 7.00 uur. Over de hele vlieglijn mooi weer, zeer warm en noord/noordoosten wind.

In Nederland staat in alle 11 afdelingen een eendaagse fond vlucht op het programma, daarbij nog eens duizenden jonge duiven. Het is hoogseizoen. Hopelijk wordt het in positieve zin een onvergetelijke wedstrijddag voor duizenden liefhebbers.