Combinatie ten Cate klokt De Allersnelste duif van Nederland op de vlucht Cahors, afstand 982 km.

Combinatie ten Cate klokt De Allersnelste duif van Nederland

Combinatie ten Cate klokt De Allersnelste duif van Nederland

Door Ruud Moes

De snelste duif van Nederland viel deze week in Hattemerbroek. Het is 05.30 uur ’s morgens, de wekker gaat af bij Dick ten Cate. Hij wrijft in zijn ogen en stapt uit zijn bed. Het eerste wat hij doet is kijken bij het duivenhok. Hij kijkt op zijn computerklok en ziet tot zijn verbazing dat er al een duif is geconstateerd om 05:31:04 uur. Op zijn klep zag hij de zichtbaar vermoeide blauwe doffer zitten, de NL13-1848190. De adrenaline schiet omhoog.

Dick speelt de combinatie samen met zijn broer Arie en zijn zoon van 20. Hij belt zijn broer Arie op die op zijn vakantieadres is en vertelt het prachtige nieuws. De zoon van Dick komt om 06.00 uur thuis, hij was die nacht heerlijk uitgeweest in de stad. Was hij maar iets eerder naar huis gegaan dan had hij de duif zien aankomen.

De blauwe doffer had de hele familie ten Cate verrast met zijn vroege thuiskomst. Hij was niet alleen de snelste Nationaal Cahors maar ook de Allersnelste van Nederland over alle vluchten dat weekend. De super gemotiveerde nestdoffer had 2 duivinnen en een jong. Hij had bezit genomen van 2 broedhokken. Hij voerde het jong alleen. De doffer komt uit duiven van Henk van ’t Gor via Van Triest en een duif rechtstreeks van de Gebr. Jacobs Nes a/d Amstel. De Comb. Ten Cate vliegt al jaren goed op de overnacht.

De Competitie De Allerbeste.

De comb. Ten Cate staat zelfs bij de top 20 van de Competitie De Allerbeste van het Neerlands Postduiven orgaan met hun NL15-1406180. Een krasbonte duivin en dat is toch wel bijzonder te noemen. Toen vorig jaar de 180 terugkwam van een trainingsvlucht met 2 gebroken poten en een gebroken borstbeen gaf Dick niets meer voor deze duivin. Zijn zoon ging direct met de duif naar Nanne Wolff die de duif gespalkt heeft met een eigengemaakte kunststof revalidatie systeem. Maandenlang zat de krasbonte 180 opgesloten in een klein hokje, zwaargewond. Wat is het dan een geweldige beloning dat deze kransbonte duivin zijn baas beloont met een topklassering in de Competitie De Allerbeste.

Van harte gefeliciteerd met deze prachtprestatie!!

Door | 2017-08-27T21:44:25+01:00 11 augustus 2017|De Allersnelste, Nieuws|0 Reacties