De Allersnelste duif van Nederland

Wim Gielen en zijn New Spirit

Wim Gielen en zijn New Spirit

Deze week was een rare week. Een aantal verenigingen hadden deze week hun gegevens zeer laat ingestuurd, waardoor pas vrijdag de tussenstand De Allerbeste geplaatst kon worden, terwijl volgens mij je na het uitslaan binnen 24 uur je gegevens dient op te sturen. Jammer!

de New Spirit

de New Spirit

De Allersnelste was vorige week gevallen in Breda. Na het natrekken van het ringnummer bij de NPO site om het telefoonnummer te achterhalen van de winnaar kwam ik terecht bij een telefoonbeantwoorder in Bulgarije. Ik dacht “Vreemd… ik stuur maar even een SMS-berichtje”. Hierop ontving ik het volgende antwoord: “Beste Ruud, waar gaat het over? Ik ben namelijk op vakantie in Bulgarije, groet Jack”.

Ik antwoordde hierop: “Het gaat over de Snelste Duif van Nederland”. Even later werd ik gebeld door Jack. Hij had niet eens met duiven meegedaan… Ik dacht: “Nee hè!”.

Hij vertelde dat dit een duif van de Comb. Gielen-Cop is. Deze Comb. had kennelijk vergeten dit ringnummer op hun naam te zetten. Gelukkig had ik wel inmiddels het juiste telefoonnummer.

De Comb. Gielen-Cop uit Breda had niet alleen de snelste in sector I Bordeaux maar was ook de Allersnelste van Nederland. Wim wist bijna zeker dat zijn duif vroeg zou vallen vanuit Bordeaux.

s’ Morgens was hij al vroeg uit de veren, het was geen helder weer. Aan de overkant ziet hij een merel zitten… of was het toch een duif? Het is dan 02.30 uur in de ochtend. Toch maar even roepen. Hij weet nu zeker dat het een duif is en de spanning loopt op. Weer roepen….. hard genoeg dat hij  in de slaapkamer van de buren het licht ziet aangaan. Zij denken waarschijnlijk dat Wim gek geworden is, zo vroeg in de morgen roepen. Na ruim een uur roepen/lokken komt de duif om 04.40 uur eindelijk naar beneden.

Het was de 673, een nestdoffer die dit jaar al supervroeg thuis was van Bergerac. Hij keek op zijn klok en was verbaasd, hij was al geklokt om 03.23 uur!

The invisible Spirit

We kennen nog allemaal de beroemde Barcelona nachtvlieger “the invisible Spirit” uit Waalre. Die vloog na zijn grote prestaties met Transavia Businessclass naar Londen. In Londen stond een Rolls Royce klaar om hem te vervoeren naar zijn niewe eigenaar. Voor een record bedrag verwisselde de duif van eigenaar. Dat was op 18 juli 1992.

The New Spirit

De nieuwe nachtvlieger uit Breda is nu omgedoopt tot “The New Spirit”. Deze topper is gekweekt uit de lijnen: Vader van de Gebr. Limburg met een duivin van Bosma uit Dordrecht. Beide ouders zijn nog in bezit van Wim en de Comb. Misschien dat Wim meemaakt dat The New Spirit ook later in een gouden kooi komt!

Door | 2017-07-24T21:16:26+01:00 24 juli 2017|De Allersnelste|0 Reacties