De bloemen gaan deze week naar… (27 mei 2017)

 

 

Doeke Dam, winnaar van de ALLERSNELSTE duif van 27 mei 2017

Vol enthousiasme is het hele team begonnen aan de totstandkoming van de digitale uitvoering van het Neerlands Postduiven Orgaan waarin opgenomen een aantal vaste rubrieken met onder andere het allerlaatste nieuws uit duivenland. Wekelijks wordt de allersnelste duif van Nederland in de schijnwerpers gezet, ongeacht de afstand het gaat om de ALLERSNELSTE. Natuurlijk is daar het nodige over te zeggen, waar het bij het Neerlands Postduiven Orgaan om gaat is de hoogste snelheid. Net als vorige week wint ook nu een duif van afdeling 11 – Friesland. In ons land zijn die dag voornamelijk de eerste dag fond vluchten van start gegaan, daarnaast stond er binnen verschillende afdelingen ook een snelheidsvlucht gepland. Friesland had gekozen voor een vlucht binnen de landsgrenzen vanuit Wychen bij Nijmegen, voor de winnaar een afstand van 137 km.

De ALLERSNELSTE van het hele land werd de NL15-1214889 van Doeke Dam uit Idsegahuizum die tegen 11.389 duiven een winnende snelheid maakte van 2.094 meter per minuut. Ook in Zeeland viel een hele snelle duif die daar zelfs 150 meter per minuut los vooruit speelde, op de Zuid-Hollandse eilanden zaten eveneens een paar snelle rakkers maar allemaal kwamen ze meters te kort om de ALLERSNELSTE te zijn.

Doeke Dam geeft zijn duiven geen namen, zijn “889”staat in de club bovenaan met 6 op 6, deze donkere weduwnaar stamt af van de Spartacus van Pieter Veenstra. Trouwens al zijn duiven zijn van het Veenstra soort. Veel liefhebbers kennen Doeke van de super prestaties die hij behaalde met zijn fabelachtig mooie duiven bij de Keizer van de Show. Hij werd vier keer Keizer van de show en won in die jaren maar liefst 34 fietsen. Ja, u leest het goed. In die jaren woonde hij in Workum, hij reed met zijn bestelbusje het hele land door op weg naar de Keizer van de Show, zijn busje was ook zijn hotel waarin hij overnachtte. De animo voor de showduiven werd in ons land steeds minder, nu is de eerste prijs een koffiezetapparaat en daar kan ik niet voor naar Limburg rijden, aldus Doeke. Deze 76 jarige Fries die voorbije zaterdag de ALLERSNELSTE van ons land had richt zich nu vooral op het programmaspel en dat gaat hem met zijn winnaarsmentaliteit heel goed af.

Door | 2017-06-06T19:02:45+01:00 30 mei 2017|De Allersnelste|0 Reacties