De Nationale Competitie De Allerbeste en de echte Kampioenen

door: Jim Janssen

 

Eind februari 2018 ontving ik een VIP uitnodiging van het bestuur van Neerlands Postduiven Orgaan om een gala avond bij te wonen waar de allerbeste duiven van Nederland te zien waren en geëerd werden. Deze avond leende zich prima om te combineren met een bezoek aan de Voorjaarsbeurs, hetgeen ik gedaan heb.

 

Voorjaarsbeurs

Op de voorjaarsbeurs was het ’s morgens al gigantisch druk. Ieder duivenliefhebber heeft er op dat moment weer zin in. De voorjaarsbeurs is gewoon niet meer weg te denken in Nederland.

 

Het Neerlands Postduiven Orgaan was er ook vertegenwoordigd en hoe! Hun presentatiestand was werkelijk prachtig, een grote banner van 17 x 5,5 meter met daarop de echte kampioenen van 2017.  Ervoor stonden de kampioensduiven in gouden kooitjes achter afzetpaaltjes en zelfs een rode loper. Uiteraard werden deze waardevolle duiven bewaakt door een tweetal professionele beveiligers.

 

De bezoekers van de voorjaarsbeurs konden de topduiven zaterdag zien vanaf één meter afstand. Een geweldig eerbetoon voor de liefhebbers en hun superduiven. Dit hebben we tot nu toe in de Nederlandse duivensport nog niet eerder meegemaakt. Dezelfde kampioensduiven werden op de gala avond ook weer gepresenteerd. Het waardevolle transport werd geregeld door Esther Bultman van DuivenDirect met voor en achter haar auto 2 professionele beveiligers.

Sportgala zaterdag 3 maart 2018

Ruud Moes en John Rimmelzwaan ontvingen de gasten voor deze gala avond. Er waren nauwelijks afzeggingen en alle tafels waren gevuld.  Ruud Moes opende de avond met de uitleg over de nationale Competitie “De Allerbeste” onder auspiciën van de NPO. Hij vertelde dat het eindelijk gelukt was om alle juiste bestanden van de afdelingen te verwerken. Deze waren pas eind november binnen. Wat gek dat andere competities al eerder hun kampioenen bekend hadden gemaakt terwijl de bestanden niet eens allemaal binnen waren?!!!!

 

De Nationale Competitie De Allerbeste is op zoek naar de allerbeste duiven van Nederland, een competitie moet het doel hebben om de beste duif te laten winnen. Wat ik zelf niet begrijp dat andere competities periodekampioenen huldigen. De duif moet het hele jaar presteren! Zo hoort het.

Als we de stand Vitesse vergelijken komt de eerste bij een andere competitie niet eens voor bij de eerste 50. Terwijl de duif van W.B. de Kruijf 1e van Nederland in de Allerbeste met 6 topprijzen en zijn slechtste vlucht een tweede plaats in groot verband is. Bij de midfond en de dagfond is de constatering net zo erg. Bijv. de topduif bij de categorie Dagfond van Jan Kaman met vele topklasseringen op teletekst,  is slechts 71ste duif bij een andere competitie. Dit is een zeer slechte zaak.

Een duif die aan vluchten deelneemt en de meeste toonaangevende prijzen heeft moet gewoon winnen ….. Gelukkig is dat bij de Allerbeste nu een feit.

 

Er werd aan de aanwezige gasten uitgelegd dat het Neerlands Postduiven Orgaan in 2017 gestart is met intertekst uitslagen. Een goede vervanger van teletekst, iedere week duidelijkheid voor de winnaars van Nederland.

 

Het was eindelijk zo’n avond waarbij je niet indut door het eindeloos opzeggen van diverse kampioenen. De avond was bijzonder vrouwvriendelijk georganiseerd, mede door de geweldige optredens van diverse artiesten en zelfs dansers vanuit heel Europa.

 

Ook nieuw was de uitreiking van de NPO Sport Award, uitgereikt door de secretaris van de NPO Harry Meinders, alleen voor de absolute 1e prijswinnaars. Dit wordt een soort Oscar worden voor de Nederlandse duivensport.

Daarna werd er volop gedanst door de echte kampioenen en hun gasten.

 

Niet te vergeten was het heerlijke diner van uitstekende kwaliteit.

Als laatste werden van elke categorie de eerste 10 nog even in de bloemetjes gezet inclusief het bijbehorende certificaat.

Door deze competitie De Allerbeste is de Nederlandse duivensport weer volwaardig op de kaart gezet.

 

Rest mij de hoop uit te spreken op een herhaling van deze fantastische feestavond en een eerbetoon aan de werkelijke topduiven.

                                     

 

Door | 2018-03-25T13:50:02+01:00 24 maart 2018|De Allerbeste, Nieuws|0 Reacties